Kadınlardan 8 Mart çağrısı: Feminist isyanımızla birbirimiz için sokaklarda olalım

Kadınların kazanılmış haklarına saldırıların yoğun yaşandığı bir ortamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne gittiklerini belirten Mersin Kadın Platformu üyeleri, “Tüm saldırılar karşısında 8 Mart’ta feminist isyanımızla birbirimiz için sokaklarda olalım” çağrısında bulundular.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Kadınları, LGBTİ+’ları erkek şiddetine karşı koruyan ve bu anlamda geniş hakları kapsayan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından kadınların kazanılmış haklarına saldırılar gün geçtikçe artıyor. Kadınlar; nafaka hakkının tartışmaya açılması, LGBTİ+ düşmanı politikalar, Medeni Yasa’da değişiklik, cezasızlık politikaları, kadın cinayetleri ve artan erkek şiddeti gündemleriyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanıyor.

Mersin Kadın Platformu’ndan Ayşegül Göçmen, Çiğdem Serin, Çiğdem Göksoy ve Birsel Tutuş, tüm bu saldırılara karşı 8 Mart’ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

“FEMİNİST İSYANIMIZLA 8 MART’TA SOKAKLARDAYIZ”

Ayşegül Göçmen, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik erkek-devlet şiddetinin artarak devam ettiğini, iktidarın kadın düşmanı söylem ve politikalarının şiddeti körüklediğine dikkat çekti. Kazanılmış haklara saldırıların yaşandığı böylesine bir ortamda 8 Mart’ta sokaklarda olmanın önemine vurgu yapan Göçmen, “Sadece kendimiz için değil yanı başımızdaki kız kardeşlerimiz için de savaşmak, haklarımız için mücadele etmek adına tüm kadınları ve LGBTİ+’ları 8 Mart’ta alanlarda olmaya davet ediyorum” dedi.

Çiğdem Serin, “8 Mart’a, iktidarın kadınların haklarına saldırıların çok fazla arttığı, kutsal aile yalanlarıyla kadınların şiddet dolu evlere hapsedilmek istendiği, LGBTİ+ düşmanlığı üzerinden Medeni Kanun ve Anayasa değişikliği tartışmalarıyla gidiyoruz. İktidarın kadın ve LGBTİ+’lara karşı nefret politikalarıyla birlikte erkek şiddeti de artmaya devam ediyor. Bize dayattıkları kutsal aile yalanlarına, erkek şiddetine karşı feminist isyanımızla sokaklarda olacağız. Tüm kadınları da 8 Mart’ta feminist isyanımızla buluşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“ERKEK-DEVLET ŞİDDETİYLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“Kendimizi aile kavramlarına sığdırmadan, kadın mücadelesini genişleterek kazanılmış haklarımıza sahip çıkarak o gün alanlarda olacağız” diyen Çiğdem Göksoy da bireysel haklarla birlikte toplumsal hakları da yeniden inşa edebilmek adına tüm kadınları 8 Mart’ta alanlarda olmaya davet etti.

Birsel Tutuş ise mücadele vurgusu yaparak şu çağrıda bulundu:

“Kazanımlarımızın bir kısmını kaybettik İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere. Ama bunlar için mücadele etmeye, kaybettiklerimi tolere etmemeye devam edeceğiz. Devlet eliyle kazanılmış haklarımızın yok edilmek istenmesine ve erkek şiddetine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 8 Mart’ta bütün kadınları sokaklara bekliyoruz.”

Paylaş

İlgili Yazılar